Anabole steroider i idrett

Androgene anabole steroider er derivater av det mannlige kjønnshormonet testosteron. Som navnet på denne klassen av dopingmedisiner tilsier, er hovedeffektene av anabole steroider rettet mot «bygning» vev og muskelbygging.

Seksuelle eller steroide hormoner (androgener, østrogen og progesteron) syntetiseres i gonader, eller gonader, – de mannlige testiklene og kvinnelige eggstokkene. Produksjon av kjønnshormon adlyder den såkalte mekanismen «tilbakemeldinger». Essensen av denne mekanismen bør være tydelig for utøveren, da dette forklarer noen av bivirkningene av eksogene anabole steroider.

Lanseringen av produksjon av steroidhormon begynner med frigjøring av tropiske hormoner fra hypofysen, som vi diskutert ovenfor. Når de kommer inn i de forskjellige kjertlene med blod, stimulerer de sekresjonen av hormoner.

Leseren innser at for hver endokrine kjertel er det sine egne triggende tropiske hormoner. For gonadene er dette gonadotropiner – follikkelstimulerende og luteiniserende hormoner. Gå tilbake til mekanismen «tilbakemeldinger», skal det forklares at med en økning i nivået av tropiske hormoner i gonadene øker produksjonen av steroider, og følgelig, med en økning i nivået til sistnevnte, blir frigjøringen av gonadotropiner hemmet.

Anabole steroider har en betydelig innvirkning på veksten av idrettsutøverens styrkeindikatorer på grunn av en økning i muskelvolum og styrke. Imidlertid manifesteres disse effektene bare i kombinasjon med fysisk trening og en tilstrekkelig tilstrømning av byggemateriale for muskler i form av protein og aminosyrer.

Androgener tilhører gruppen av steroidhormoner, som inkluderer kjønnshormoner, spesielt testosteron. Syntetiske analoger av androgener kalles anabole steroider. Imidlertid tilhører glukokortikoider også steroidgruppen, som har en litt annen og til og med motsatt effekt – katabolsk, og ikke anabole.

Forskere krangler om virkningsmekanismen til steroider på musklene. Spesielt er det kjent at mange syntetiske anabole er i stand til å blokkere glukokortikoidreseptorer og dermed hemme katabolske prosesser.

Testosteron, kalt det mannlige kjønnshormonet, produseres også i små mengder hos kvinner. Dette hormonet har to hovedegenskaper.

De androgene og anabole effektene av testosteron brukes av idrettsutøvere for å oppnå muskelvekst og styrke. Med den androgene effekten er utviklingen av mannlige seksuelle egenskaper assosiert

Syntetiske anabole steroider, skapt langt fra idrett, har imidlertid en litt annen effekt. Farmakologer har laget syntetiske anabole med noen «skew» mot anabole handling. Den androgene effekten av medisiner er redusert.

Effektene av anabole steroider inkluderer muligheten til å akselerere vevsheling, som er assosiert med aktivering av proteinsyntese, stimulering av muskelvekst, tilsetning av styrke og styrkeutholdenhet i gevinsten, stimulering av syntesen av kreatinfosfat og akkumulering av glykogen i muskler.

Filial Warren. a holde ryggen rett, a sprenge prosjektilet fra bakken og svinge tilbake. Et stort bevegelsesomrade gir en god strekk til musklene i hoften og rumpa.

Related Post