Steroider for muskelvekst: en liste over de sikreste medisinene

 1. Steroidpiller
 2. Andriol
 3. Stanozolol
 4. methandrostenolone
 5. Syntetisk testosteron i form av oljeløsninger
 6. Testosteronpropionat
 7. Boldenone
 8. Sustanon-250
 9. Naturlige preparater
 10. Kalium orotat
 11. Generelle anbefalinger

Når en idrettsutøver som driver med kroppsbygging, blir stagnert av resultatene, er ofte den eneste måten å komme videre i å ta anabole medisiner. De mest effektive av disse regnes som syntetiske analoger av det mannlige kjønnshormonet testosteron.

Muskelvekststeroider er tilgjengelige i form av tabletter eller oljeaktige oppløsninger. For å velge de sikreste anabole, må du konsultere en spesialist.

Steroidpiller

Kjennskap til analogene av testosteron hos de fleste idrettsutøvere begynner med tabletter. De har en kraftig og rask effekt på kroppen, og øker hastigheten på cellulær metabolisme dramatisk.

I de fleste tilfeller, det første året, tillater tabletter som inneholder kunstig testosteron, deg å gå opp til 8-10 kg vekt på bare 4 uker.

Den største ulempen ved oral administrering av anabole er at de mest populære medisinene (metandrostenolon, stanozolol) har en 17-alfa-alkylgruppe i formelen, som lar deg redde det meste av det aktive stoffet under den første passasjen gjennom leveren. Ved langvarig bruk bidrar steroider for muskelvekst i tabletter til skade på dette organet.

Andriol

Legemidlet er en av de tryggeste og mest ufarlige anabole steroider for muskelvekst. For det første inneholder den ikke en 17-alfa-alkylgruppe i den kjemiske formelen, derfor forårsaker den ikke leverskader selv ved langvarig bruk. For det andre hemmer stoffet, i mye mindre grad enn andre orale anabole, produksjonen av eget androgen.

Bivirkninger som er karakteristiske for steroider når du tar Andriol forekommer mye sjeldnere, eller deres manifestasjon er mindre uttalt.

Følgende bivirkninger er mulige:

 • kviser
 • hårtap på hodet;
 • økt ereksjon og libido;
 • gynekomasti;
 • maskuliniseringsprosesser hos kvinner.

Stoffet skal ikke tas av personer med prostata og brystkreft.

Å få 8 kg per måned med Andriol vil ikke fungere. Maksimal økning kan være 2-3 kg. Men det vil være muskelmasse uten fett og vann, som vil forbli etter at medisinen er avbrutt.

Stanozolol

Opprinnelig ble medisinen opprettet for å akselerere utvinningsprosessene etter operasjoner, brudd, forbrenninger og behandling av anemi. Men som de fleste andre steroider, ble det senere brukt til å stimulere atletisk ytelse.

Medisiner basert på virkestoffet i stanozolol er i stand til å øke muskelutholdenhet og styrke, aktivere hypertrofi av muskelfibre. Sammenlignet med metandrostenolon, aromatiserer denne anabolen praktisk talt ikke (den blir ikke til kvinnelige kjønnshormoner østrogener), noe som unngår bivirkninger som hevelse, vannretensjon, gynekomasti.

Stanozolol tabletter har høy biotilgjengelighet. Ved langvarig bruk kan stoffet føre til nedsatt leverfunksjon.

Verktøyet har følgende effekter på kroppen:

 • øker appetitten;
 • øker metabolsk hastighet og fettforbrenning;
 • fjerner overflødig vann fra kroppen;
 • forbedrer virkningen av andre anabole stoffer;
 • lar deg øke varigheten og intensiteten på treningene.

De viktigste bivirkningene mens du tar Stanozolol er:

 • skallethet;
 • kviser;
 • hyperkalsemi;
 • hindrende gulsott;
 • hos kvinner – en økning i klitoris, grov stemme og aktivering av hårvekst i hele kroppen.

Et anabole middel bør ikke brukes mot leverpatologier og onkologiske sykdommer i brystet (brystkreft) og prostata.

methandrostenolone

En syntetisk analog av mannlig kjønnshormon kan kun kjøpes etter resept. Du kan ikke ta stoffet uten anbefaling fra en spesialist.

Metandrostenolonpreparater lar deg gå opp til 6-8 kg vekt per måned for nesten hver person. Etter fullført kurs vil imidlertid minst halvparten av vekten gå bort. En annen ulempe med stoffet er dens evne til raskt å mette steroidreseptorer, som et resultat av hvilken effekten av anabole på kroppen begynner å avta betydelig etter 5-6 uker.

Når du tar stoffet, er følgende bivirkninger mulig:

 • kviser;
 • blodtrykksforskjeller;
 • gynekomasti;
 • økt libido og økt ereksjon;
 • væskeretensjon og hevelse;
 • hårtap på baksiden av hodet med samtidig hårlighet i armer, rygg, bryst og mage.
 • obstruktiv gulsott og skrumplever;
 • klitoris utvidelse og grov stemme hos kvinner.

Stoffet er kontraindisert mot kreft i prostata og bryst.

Syntetisk testosteron i form av oljeløsninger

Sammenlignet med tabletter har steroider for muskelvekst i form av oljeløsninger to hovedfordeler:

 • ikke ha en negativ effekt på leveren selv ved langvarig bruk;
 • trenger ikke daglig inntak (injeksjoner blir vanligvis gjort en gang i uken).

Den største ulempen med injiserbare medisiner er manglende evne til raskt å stoppe deres effekt på kroppen (lange testosteronestere fortsetter å ha en terapeutisk effekt i omtrent 3-4 uker etter administrering). I tillegg er det på injeksjonsstedet en risiko for å utvikle en abscess.

Testosteronpropionat

I motsetning til de fleste andre injiserbare anabole medisiner, har dette steroidet for muskelvekst en kort tids virkning – 2-3 dager. Denne funksjonen lar deg bruke den i situasjoner der det er nødvendig å unngå vannretensjon i kroppen, for eksempel før konkurranser.

De positive effektene av å ta testosteronpropionat er:

 • muskelvekst og muskelstyrke;
 • økt libido;
 • forbedre fordøyelsen og assimilering av næringsstoffer fra mat;
 • Å redusere tiden som trengs for å komme seg mellom treningsøktene.

Til tross for den korte terapeutiske effekten, klarer en del av stoffet å bli konvertert til østrogen. Dette skyldes de mest betydningsfulle bivirkningene: gynekomasti, vannretensjon, hevelse, økt trykk. Mens du tar medisinen, kan kviser vises på skuldre og rygg, hårtap på baksiden av hodet. Kvinner kan observere en reduksjon i tonen i stemmen, en økning i klitoris og en økning i mengden hår på kroppen.

Bruken av propionatformen av testosteron bør forlates for kreft i prostata og bryst, i tilfelle individuell intoleranse for komponentene i sammensetningen.

Boldenone

Til tross for at medisinen opprinnelig ble opprettet for bruk i veterinærmedisin, regnes den i dag som en av de tryggeste og mest effektive for mennesker.

Det aktive stoffet i stoffet boldenone undecanoate har langvarig effekt: den terapeutiske effekten varer i opptil 3-4 uker etter administrering. Og til tross for det faktum at sammenlignet med testosteronestere, er boldenone mer «myk» som medisin, bruker mange idrettsutøvere den for å få opptil 5 kg tørr muskel på bare 4-6 uker.

De mest uttalt fordelaktige egenskapene til anabole er:

 • en økning i antall røde blodlegemer (som bidrar til å øke utholdenheten i trening);
 • økt appetitt;
 • muskelvekst og styrkeindikatorer.

Boldenone har en veldig lav androgen aktivitet og er litt konvertert til østrogen. Dette forårsaker ekstremt sjeldne tilfeller av bivirkninger under bruken. Imidlertid, hvis terapeutiske doser overskrides i lang tid, er slike negative konsekvenser som å undertrykke produksjonen av testosteron, kviser og maskulinisering hos kvinner.

Sustanon-250

Steroidpreparatet har en kraftig anabole og den samme sterke androgene effekten, som lar deg raskt øke kroppsvekten. En blanding av 4 testosteronestere, som avviker i aktivtidsaktivitetstid, er ansvarlig for disse egenskapene.

Sustanon-250 injiseres med en lang nål i glutealmuskelen. For å redusere smerter, anbefales det å oppvarme oljeløsningen før administrering i vannbad til kroppstemperatur – 36-37 grader.

Medisinen anbefales for rask vektøkning for personer som lider av overdreven tynnhet. Det anbefales at fulle menn bruker mindre androgene steroider: Boldenone, Andriol, Stanozolol.

Bivirkninger med terapeutiske doser er sjeldne. Noen ganger kan det imidlertid oppstå ubehagelige konsekvenser, som kløe i brystvortene, hevelse, blodtrykksfall, kviser. På grunn av den høye androgenisiteten, bør ikke Sustanon-250 brukes av kvinner. Det bør også forlates for menn med kreft i bryst og prostatakjertel.

Naturlige preparater

Å bruke naturlige kosttilskudd for å raskt få muskelmasse er ikke effektivt. Under naturlig trening, når idrettsutøveren ikke vil begynne å ta potente hormonelle medikamenter, anbefales det imidlertid å ta hensyn til naturlige midler.

Følgende medisiner er i stand til å akselerere muskelvekst:

 1. Alvezin. Verktøyet inneholder et kompleks av aminosyrer og sporstoffer. Det brukes av idrettsutøvere for raskt å mette kroppen med protein. Det administreres intravenøst ​​ved bruk av droppere.
 2. Glutaminsyre. Tilsetningsstoffet er et pulver som inneholder en utskiftbar aminosyre med samme navn. Forbindelsen tar en aktiv del i metabolismen av proteiner, fett og karbohydrater, hjelper med å fordøye raskere med næringsstoffer fra mat, og øker energipotensialet til celler.
 3. Tribulus. Tillegget inneholder ekstrakt av Tribulus terrestris. Planten inneholder fytosteroler, saponiner og alkaloider. Disse forbindelsene stimulerer produksjonen av luteiniserende hormon, en økning i nivået som fører til økt produksjon av testosteron.

Naturlige preparater har praktisk talt ikke betydelige bivirkninger og kontraindikasjoner. De brukes i henhold til instruksjonene som følger med i emballasjen.

Kalium orotat

Ikke-steroide medisiner som brukes til å øke anabolismen inkluderer kaliumororat. Medisinen viser evnen til å øke hastigheten på proteinsyntese, øke graden av absorpsjon av næringsstoffer, forbedre atletisk ytelse i trening.

I sjeldne tilfeller, når du tar stoffet, er slike negative manifestasjoner som hevelse, nedsatt leverfunksjon mulig.

Bruk av kaliumororat bør kasseres hvis det er en individuell intoleranse for komponentene, så vel som i alvorlige patologier i leveren og nyrene.

Generelle anbefalinger

Det er nødvendig å fastslå mengden og behandlingsmetoden for å ta anabole bare etter å ha bestått en medisinsk undersøkelse og konsultert med en lege.

Velge de sikreste og mest ufarlige steroider, må det huskes at jo mer effektivt stoffet er, desto mer negative bivirkninger har det. I denne forbindelse er det mer lurt å kombinere forskjellige anabole med hverandre. Dette vil gjøre det mulig å oppnå en synergistisk effekt (når medikamenter under inntak forsterker effekten av hverandre) og reduserer doseringen betydelig. Dette bruksmønsteret vil ha de minst negative konsekvensene for kroppen.

Related Post